Vakantie Andalusie

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Ardales

Informatie

Andalusie       Alora       Antequera       Malaga      El Chorro        Ardales       El Torcal   

Het landelijke dorp Ardales is bekend omdat veel Spanjaarden zomers hun vakantie hier doorbrengen op de campings aan de oevers van de waterreservoirs in het Ronda gebergte.
Deze omgeving biedt voor degene die de tijd ervoor vindt een prachtig platteland met een overvloed aan frisse lucht.


De geschiedenis is goed geweest voor de toeristische mogelijkheden in Ardales.
Door de eeuwen heen is deze stad bewoond geweest door talrijke volkeren, die op een eigen wijze hun specifieke karakter in de vorm van belangrijke archeologische monumenten achterlieten.

Ardales werd als een aantrekkelijke woonplaats beschouwd want er zijn nederzettingen gevonden die teruggaan tot de Neolithische periode.
Hiervan zijn overblijfselen gevonden bij het kasteel en de kerk.
Ook zijn overblijfselen uit het koperen tijdperk gevonden in de grotten bij Ardales.
De beschaving heeft met de komst van de Romeinen dit gebied bereikt.
Deze aanwezigheid kon men zich veroorloven door de bescherming die de kasteelmuren, welke ze bouwden, hen boden.
Misschien maakten deze kastelen het gebied zo aantrekkelijkheid dat de Mooren de stad later in bezit namen en het z’n nieuwe naam Ard-Allah, (het Land van Allah) gaven.
Ze lieten ook karakteristieke bouwwerken na in de vorm van monumenten en bouwden de moskee die later dienst zou doen als basis voor de 15de eeuwse kerk ook nu nog bestaat.De meren en waterreservoirs rond Ardales maken deze omgeving tot een gebied waar vele Spanjaarden tijdens de zomermaanden naar toe gaan om te ontsnappen aan de hitte in het binnenland.
Ardales is ook een mooie plaats om te wonen, en voor wie dit landelijke gebied en de charme en traditie van Spanje zouden willen verenigen is een bezoek zeer aan te bevelen.

 
 
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu