Vakantie Andalusie

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Malaga

Informatie
 

Andalusie       Alora       Antequera       Malaga      El Chorro        Ardales       El Torcal   

Málaga is een heel belangrijke kuststad van Spanje en ook een echte typisch Andalucische stad waarbij het authentieke onaangeroerd is gebleven gedurende de laatste eeuwen ondanks het toerisme.

Mooren bezetten de stad tot het midden van de vijftiende eeuw, waarna het uitgroeide tot één van de belangrijkste koopvaardijcentra van het volledige Iberische Schiereiland.
Dit illustere verleden heeft zijn stempel gedrukt op het historische centrum van de stad, in het bijzonder rond La Alcazaba, een vesting die dateert uit 1065 en nu een fascinerend archeologisch museum is.
Alcazaba is voor een deel door de Romeinen gebouwd, namelijk de fundering en de Mooren hebben het amfitheater gebouwd.

Het nabijgelegen kasteel, wat door de Mooren panoramisch is gebouwd en tegenwoordig dienst doet als staatshotel, is ook zeker een bezoek waard.
Tijdens de negentiende eeuw was Málaga een populaire wintertoevlucht voor rijke en bekende mensen door zijn elegantie en stijl.

Het indrukwekkende park aan de Calle Alameda voert terug naar deze tijd en wordt gezien als één van de meest uitgebreide botanische verzamelingen in Europa.
Tijdens de winter worden hier elke zondag openlucht concerten gegeven die een verfrissende afwisseling zijn op de vrolijke en opzwepende muziek aan de kust.


Pablo Picasso is de beroemde zoon van de stad en er zijn verscheidene galerijen die zijn werk tonen, zo ook het museum van fijne Kunsten uit de 16e eeuw naast de Kathedraal.


In zijn geboortestraat Plaza Merced is nu een archief gevestigd met hierin alles over zijn leven en zijn werk en het is open voor publiek.
De ingang is gratis, evenals alle diensten zoals documentatiecentrum, tentoonstellingen, museum en video projecties.

Málaga's belangrijkste theater is het "Teatro Cervantes" waar Antonio Banderas eens op het podium stond.
Hij bezoekt het theater nog steeds.
Naast cultureel centrum is Malaga ook een uitstekende plaats om uit te gaan eten.
Inwoners van Malaga houden van hun voedsel en de cafés en restaurants zijn de plaats waar het echte sociale leven plaatsvindt.
De keus is onbeperkt en in het algemeen zijn de prijzen welke de cafés en restaurants berekenen heel redelijk.
Een menu van de dag met brood en wijn voor slechts 6 euro’s.
Tapas, kleine hoeveelheden van veel verschillende gerechten, is een andalusische traditie en een goedkope manier om een verscheidenheid aan lokale gerechten te proberen.


Tegenwoordig is Málaga trots dat het een moderne stad is met een centrum wat is geconcentreerd op de Calle Larios.
Dit is ook de geadviseerde startplaats om de stad te verkennen aangezien het door aantrekkelijke kleine straten en pleinen wordt omringd.
Tevens staat hier een prachtige kathedraal (de kathedraal van de Renaissance met Barokke façade met een koor onder leiding van Pedro de Mena) waar dagelijkse diverse rondleidingen worden gegeven.


Liefhebbers van tuinen zullen ook niet teleurgesteld worden in Malaga.
In het centrum van de stad zijn de mooie Alameda Tuinen, en aan de weg naar Anteauera zijn de uitgebreide tuinen van Jardines de La Concepción te bewonderen met een mooi gemodelleerde tuin die 150 jaar geleden door Marquess van Loring werd gecreëerd.
Hierin staan maar liefst 5000 verschillende soorten bloemen en planten, voorzien van hun wetenschappelijke Latijnse namen.
Het werd in 1943 uitgeroepen tot monument en wordt nu beheerd door de stad onder toezicht van de Gemeentelijke Botanische Maatschappij Málaga en in juni 1994 voor publiek opengesteld en zeker een bezoek waard.


De luchthaven van Málaga is natuurlijk een van de belangrijkste luchthavens in Spanje door het grote aantal toeristen van chartervluchten vanuit noord europa die de luchthaven van Malaga gebruiken voor hun bezoek aan de Costa del Sol.

 
 
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu